Home   Galeria   Instrumentació   Projectes    
Sobre mi

Sobre mi

El meu nom és Roger Artigas i sóc aficionat a l'astronomia des del pas del cometa Halley, quan el meu pare va comprar un dobson 8F6 a Òptica Pedret. Estic casat amb la Victòria i tinc tres fills: el Sebastià, l'Esteve i la Eulàlia, i vivim a Can Puig de la Vall, una masia molt antiga a Santa Eulàlia de Ronçana. El més gran de tots tres ja comença a estar interessat per l'astronomia.

Sóc llicenciat en ciències físiques i doctor en física (especialitat d'enginyeria òptica), i professional del disseny, construcció i fabricació d'equips de metrologia òptica de superfícies d'una empresa anomenada Sensofar ( www.sensofar.com ), professió la qual m'ha permès accedir a tecnologies molt avançades. Sóc aficionat a l'astrofotografia i m'he construït diversos dispositius, com la famosa CCD CookBook 245 (la primera de Catalunya i la segona d'Espanya), telescopis reflectors, muntures azimutals i equatorials i fins i tot una cúpula de fusta i fibra de vidre de 3 metres de diàmetre. Actualment tinc una muntura equatorial que pot suportar més de 100Kg d'instrument i amb menys de 1" d'arc d'error rms. El telescopi que faig servir és un Intes MK-69 i un Newton 8F3 corregit. També he passat per un llarg suplici de provar diverses CCD, fins i tot modificant una Nikon, una QHY8 de la qual n'estic molt content, i una QSI583ws amb filtres de Astrodon. L'autoguiatge el faig amb una TouCam modificada tipus 3 (exposició llarga i sensor monocromàtic), i amb guia fora d'eix.

 

 

Aquí estic jo el dia que vaig muntar el Newton a sobre de la muntura "selfmade", i quan encara tenia el pel negre, no com ara que el tinc mig blanc!

 

Per contactar amb mi em podeu enviar un correu electrònica a: artigas(arrova)sensofar.com

 

MATERIAL A LA VENDA

 

 

hit counter
hit counter